Maandag 25 juli: Strand en Duin.

      1 reactie op Maandag 25 juli: Strand en Duin.

Gewoon effe: wat wonen we toch in een heerlijk Dorp!
Het zit stampvol met toeristen, die je regelmatig ‘s ochtends met een strandkar, dan wel rugzakken, waar aan alle kanten plastic scheppen uitsteken, naar het strand ziet gaan. De kinderen met een verwachtingsvolle blik: de kuil die ze gaan graven zou wel eens aan de andere kant van de wereld uit kunnen komen.
Andere kinderen zijn in hun hoofd al bezig met het opwerpen van allerlei dammen en dijken, waar ze de zee voor eens en altijd gaan tegenhouden!
Vader en moeder kijken gelukzalig: ze geven de kinderen waar ze al maanden naar uitgekeken hebben: strand en zee!

Het is ook druk in duin en dat is toch ietwat anders.
In de noord lopen veel Derpers rond. Eigenlijk is dat stuk duin van ons, we telen daar, we lullen daar en drinken een biertje. (Spreek voor jezelf Jan).
Als mensen daar komen, zijn ze bij ons te gast. Een beetje Zimmer met Fruhstuck zonder ontbijt en slaapplaats.
Maar daar loopt soms een ander slag volk. Ik las op facebook dat een Derper was aangesproken dat hij te hard met de fiets over het zandpad reed…. Die mensen weten niet dat dat moet, omdat je er anders niet doorheen komt…. Enne, er ontstaat zo’n gevoel van: ”Wie ben jij dat je dat zegt?”.
Ook bij mij….

Liep twee weken geleden Dorus uit te laten. Laat ik voorop stellen dat Dorus wat waaks is…. hij denkt me altijd luidkeels blaffend te moeten verdedigen.
Ik kwam bij het bankje langs het pad dat doorloopt naar het Starrevlak.
Daar kwam een tweetal mannen aangelopen. Kleding waarschijnlijk nieuw van de Bever Outdoor: stevige wandelschoenen, beige afritsbare broek, geblokt overhemd, bodywarmer met veel handige opbergvakjes, adequate rugzak, mooie pet op (met op de klep de zonnebril) en een verrekijker om de nek (Ik dacht ook nog een kompas te zien).
Luid blaffend begon Dorus naast me, me te verdedigen, ik zei nog tegen hem dat dat niet hoefde….
De mannen werden bang en deinsden achteruit.
“U hoeft niet bang te zijn, hij is net z’n baasje: hoop herrie maar klein hartje..”
“Ja dat kunt u wel zeggen, maar hij ziet er dreigend uit”
“Nou hij doet niks, laat hem even snuffelen, dan is hij stil”
“Ben je gek, als ik een pistool had, schoot ik hem dood!”
“Nou nou dat is niet echt natuurvriendelijk”, zei ik nog vriendelijk.
“Ik meen het, zo’n agressieve hond hoort niet in zo’n mooi natuurgebied.”
Ok ik geef toe, ik raakte geïrriteerd.
“Weet je, krag de klere en sodemieter op nee je woonerf in de stad….”

Ik ben blij met de gasten in Derp, maar soms……

Enne….
“Overigens ben ik van mening dat het idiote plan van de Sporthal-locatie, zonder sociale woningbouw, vernietigd moet worden.”

1 gedachte over “Maandag 25 juli: Strand en Duin.

  1. Jan Wijker

    Dorus had ze op moeten vreten , dat soort weet niet waar ze over lullen ! Maar in de toekomst hebben zij de macht over het gewone volk ! Dankzij deze mensen wordt alles naar de klote geholpen !

Gesloten voor reacties.